Szmutni Ákos: Legyezőhorgászat

6,990 Ft

A horgászok száma hazánkban több mint 300 ezer, azonban jó, ha párszázan legyeznek. Ez az arány rettenetesen kevés.
Az egyik legnagyobb tévhit, hogy legyezve csak pisztrángfélélkre lehetünk eredményesek, a másik pedig, hogy ez egy nagyon bonyolult módszer, úgyhogy az emberek többsége inkább bele sem kezd. Nagyon kevés magyar nyelvű szakirodalmat talál az, aki mégis belevág. Pár fejezet valamilyen külföldi író által írt és jól-rosszul lefordított könyvben, néhány, újságban megjelent cikken kívül nem volt olyan írott anyag, mely segítségével ezt a gyönyörű módszert valaki saját magától elkezdhetné, ráadásul úgy, hogy az eddig megszokott és ismert halfajokra horgászhasson.
Most végre Ákos barátom tollából megszületett egy olyan- sokunk által már nagyon várt- könyv, ami sok kételyt, tévhitet oszlat el, egyszerűen és érthetően adva át rengeteg hasznos információt mindenkinek, aki kézbe veszi és elolvassa ezt a remekművet. Remekmű! Nem gondolom, hogy túlzás volna ezt állítani a könyvről, hisz amellett, hogy egy igazán úttörő próbálkozás, jól átgondolt, és logikus. Gyönyörű képek, tökéletesen érthető és világos rajzok, ésszerű magyarázatok és számtalan információ, mely szükséges ahhoz, hogy a legyezés ne csak egy „úri passzió”, hanem egy valóban eredményes horgászmódszer lehessen.
Sokan,- köztük jómagam is - sokszor hangoztattuk, hogy a hazai halfajok jelentős része sikerrel becserkészhető legyezve is. Ez a könyv választ ad temérdek felmerülő kérdésre nemcsak a pisztráng és pér, de a domolykó, csuka, süllő és a balin legyezőhorgászata kapcsán.
Megtiszteltetés számomra, hogy ennek a könyvnek, ha csak pár kép erejéig is, de részese lehettem, mert –mivel fényképezni nem tudok - a dobások bemutatását én kaptam feladatul. Ezzel együtt Ákosnak sikerült érthetően és a lehetőségekhez képest egyszerűen leírni a különböző dobásfajtákat, azok kivitelezését, és gyakorlati hasznukat. Azok, akik csak most ismerkednek ezzel a módszerrel, akik már haladó szinten vannak, de még a „profik” is találnak új információkat, és olyan összefüggéseket melyek így leírva kristályosodnak ki bennük, és az eddig homályos részletek egy tiszta és érhető egésszé állnak össze.
Annyi az információ, hogy a könyvet nem elég egyszerűen elolvasni. Újra és újra elő kell venni, bele-belelapozni. Hiszem, hogy Ákos könyve egy új utat nyitott meg, és ha nem is robbanásszerűen, de jelentősen fog nőni a legyezőhorgászok száma hazánkban, köszönhetően annak, hogy bárki, akit ez a módszer érdekel, az anyanyelvén szerezhet hasznos és nélkülözhetetlen információkat.
Láttam mennyi munkát és energiát fektetett Ákos ennek a könyvnek a megírásába, ennek ellenére biztos lesznek néhányan, akik hibát, hiányosságot keresnek majd a műben. Ezeknek az embereknek azt üzenem, ha nem elégedettek az eredménnyel, tessék jobbat írni… (nehéz lesz:)

Paskay Ernő, 2009 november 29

Kérésre Dedikált példányokat is módunkban áll küldeni. Az ilyen jellegű kéréseket rendelésnél kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni!


Megveszem:


Copyright © 2018 Kaland horgászbolt netbolt. Powered by Zen Cart